DJ Hardwell met elf nieuwe tracks in Miami

Redactie

Dj Hardwell presenteert zaterdagavond elf nieuwe platen tijdens het Ultra Music Festival in Miami. "Het festival is perfect getimed, het is het eerste festival waar dj's hun nieuwe muziek laten horen", vertelt Hardwell.

"Dj's zitten in de maanden januari en februari thuis in de studio. Het Ultra Music Festival is mede daarom een groot hoogtepunt, overal zijn non-stop feestjes bij hotels. Werkelijk elk genre van de dancescene is hier vertegenwoordigd. Er zijn veel nieuwe dj's die ik hier allemaal kan horen. Wereldwijd zit veel talent, hoewel de Nederlanders de line-up in Miami blijven domineren."

Robbert van de Corput, Hardwells echte naam, is al voor de achtste keer op de Miami Music Week. Voor de vijfde keer treedt hij op tijdens het Ultra Music Festival. Dit jaar mag Hardwell de zaterdagavond afsluiten in Bayfront Park. "Net als in 2014 ben ik dit jaar weer de afsluiter op zaterdagavond. Ik was daar heel blij mee toen ik dat hoorde, want dat wil iedereen wel."

Nieuwe muziek
"Ik heb wel elf nieuwe platen mee, mijn nieuwe show staat stijf van de nieuwe muziek, van mezelf en de jongens op mijn platenlabel." Om zaterdag goed voor de dag te komen heeft Hardwell de show grondig voorbereid. "Er zit wel twee maanden werk in, alles is op elkaar afgestemd."

Hardwell wil nog niet verklappen welke grote artiest hij zaterdagavond meeneemt voor een live-optreden. Wel wil hij kwijt dat hij met de act met de live-artiest een nieuwe single aankondigt. "Dat wordt mijn nieuwe single, die op 1 mei uitkomt." Aan andere tracks die hij zaterdag presenteert wil Hardwell nog sleutelen en schaven voordat hij de nummers uitbrengt.

IDMA's
Hardwell behoort met Armin van Buuren tot de grote kanshebbers bij de uitreiking van de International Dance Music Awards (IDMA). De internationale danceprijzen worden maandag uitgereikt. Hardwell won vorig jaar vijf IDMA's, dit jaar maakt hij in elf categorieën kans. "Ik noem het maar de Grammy's van de dance-muziek. Ik ben heel benieuwd wat er maandag gaat gebeuren."

Vrijdagavond gaat Robbert langs bij het optreden van Martin Garrix, die in Bayfront Park tien nieuwe tracks draait en daarmee een groot deel van zijn nog naamloze debuutalbum dat hij dit jaar uitbrengt. "Ik ga zeker even langs, ik ga bij alle collega's even kijken. Het is een groot feest dat we hier bij elkaar zijn. Zo valt er veel bij te praten en te netwerken met de jongens die vanaf volgende week weer de wereld over vliegen."

Na Miami hervat Hardwell zijn wereldtournee I Am Hardwell in Azië, onder meer in Jakarta en Taipei. Op 27 april staat hij in zijn thuisstad Breda tijdens 538 Koningsdag. Op 13 mei staat hij dichtbij huis in het Sportpaleis in Antwerpen. Op 4 juni doet Hardwell mee aan de tweede editie van The Flying Dutch.

DJ Hardwell met elf nieuwe tracks in Miami
DJ Hardwell met elf nieuwe tracks in Miami (Foto: BuzzE)