Powell faalt in razendspannende WK-finale

heywoodu

Asafa Powell heeft op het WK indooratletiek weer eens gefaald op het moment dat het écht moest. In de series en de halve finales van de 60 meter snelde de Jamaicaan nog naar een van de snelste tijden ooit, maar in de finale werd hij verslagen. 

Het 20-jarige Amerikaanse toptalent Trayvon Bromell was met zijn tijd van 6,47 seconden iedereen te snel af in de finale. Voor hem was dat de eerste internationale titel bij de senioren, nadat hij vorig jaar op het WK outdoor brons won op de 100 meter. Met 6,50 seconden moest Powell genoegen nemen met zilver, vlak voor Ramon Gittens uit Barbados (6,51). Het zal allemaal bijzonder dicht bij elkaar, ook achter het podium: Xie Zhenye uit China noteerde 6,53, zijn landgenoot Su Bingtian en de Amerikaan Mike Rodgers 6,54 en Marvin Bracy (VS) en Kim Collins (St Kitts & Nevis) bleven met 6,56 ook nog binnen een tiende van het goud. 

De 60 meter horden bij de dames werd gewonnen door de Amerikaanse Nia Ali, die haar titel verdedigde in een tijd van 7,81 seconden. Dat was 0,01 seconde voor landgenote Brianna Rollins, terwijl de derde Amerikaanse favoriete - Kendra Harrison - bijna onderuit ging en laatste werd. Brons was er voor de in de VS geboren Britse Tiffany Porter, die 7,90 seconden deed over de finale.