Togo wil voetbalwedstrijd verplaatsen uit angst voor IS-aanval

kamperdijk

De voetbalbond van Togo heeft aan de Afrikaanse voetbalbond CAF gevraagd of de kwalificatiewedstrijd voor het Afrikaans kampioenschap, die voor volgende week gepland staat, in een ander land dan Tunesië gehouden kan worden. De vraag is gesteld naar aanleiding van de aanval van de Islamitische Staat op de stad Ben Gardane. Bij deze aanval kwamen 55 mensen om, waaronder zeven burgers. De CAF heeft het verzoek echter afgewezen en stelt dat de wedstrijd gewoon door kan gaan.

De wedstrijd zal gespeeld worden in de badplaats Monastir, ver vewijderd van Ben Gardane, dat aan de Libische grens ligt. In de stad was de beveiliging al verhoogd nadat vorig jaar veel westerse toeristen omkwamen bij een aanval op een resort in een andere Tunesische badplaats.

De voorzitter van de Togolese voetbalbond Pierre Lamadokou zegt dat hij de komende dagen de situatie in Tunesië strak in de gaten zal houden. De bond is sinds 2010 extra op zijn hoede nadat er op de reis naar het Afrikaans Kampioenschap een aanslag werd gepleegd op het team door Angolese separatisten. Bij de aanslag kwamen twee verzorgers om het leven.