Veel stemmen in je hoofd in Hellblade

Pheno

Ninja Theory heeft een nieuwe trailer voor Hellblade: Senua’s Sacrifice online gezet waarin het hoofdpersonage Senua tegen vreemde stemmen in haar hoofd aan het praten is.

De ontwikkelaar wil van Senua een van de meest geloofwaardige personages in een computergame maken. Vandaar dat ze ook de hulp in hebben geroepen van onder andere psychiaters om zo goed mogelijk iemand neer te zetten die gek geworden is. Senua is namelijk een Keltische strijdster die getraumatiseerd is en lijdt aan een psychose. Om als speler de stemmen in je hoofd beter te doen uitkomen zijn deze op een speciale manier opgenomen, waardoor het lijkt dat ze van alle kanten komen. In onderstaande video is dit te ervaren met een koptelefoon.

In het lieve dagboek van de makers leren we dat de trailer gebruikmaakt van een technologie om de actrice haar acteerwerk in de gamewereld zelf te doen, in realtime. Ninja Theory heeft hiervoor de hulp van onder andere Epic gezocht, de makers van de Unreal Engine 4. Het heeft uiteindelijk maar zeven weken geduurd om deze nieuwe techniek te laten werken.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en pc. Een preview kun je hier lezen.