Skiër Feuz wint na jaren weer, unieke eindzege Fill

heywoodu

Alpineskiër Beat Feuz heeft tijdens de World Cup-finale in St Moritz zijn eerste zege in meer dan vier jaar geboekt. De Zwitser was uitgerekend voor eigen publiek de beste op de laatste afdaling van het seizoen. 

Feuz bleek aan de finish 0,08 seconden sneller dan de Amerikaan Steven Nyman, die wel een knappe tweede plek veroverde. Erik Guay werd op 0,54 seconden derde en voor de 34-jarige ex-wereldkampioen uit Canada was dat zijn 23e podiumplek, maar pas zijn eerste sinds maart 2014. 

De strijd om de eindzege in de World Cup op de afdaling ging tussen de Italianen Dominik Paris en Peter Fill, hoewel ook de Noor Kjetil Jansrud nog een kans had. Paris werd negentiende, terwijl Fill teleurstellend tiende werd. Die teleurstelling sloeg echter gelijk om in enorme vreugde bij de Italiaan, die als laatste naar beneden kwam en al snel zag dat zijn tiende plek genoeg was om de eindzege te pakken.

Het is voor het eerste dat een Italiaan de kristallen bokaal op de afdaling pakt en uiteraard ook voor het eerst dat Italië zelfs als eerste en derde eindigt in dat klassement.