Google gaat ondernemers online opleiden

Redactie

Ondernemers die online meer zaken willen doen, maar niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken, kunnen nu hulp krijgen. Van internetgigant Google om precies te zijn. En dat kost ze helemaal niets.

Google lanceerde eerder al de Digitale Werkplaatsen, waar ondernemers op verschillende plekken in het land cursussen konden volgen om het digitaal zakendoen onder de knie te krijgen. Nu brengt het bedrijf de Digitale Werkplaatsen naar het internet. Het is vanaf maandag mogelijk om de cursusreeks te volgen vanuit het kantoor of huis. De onderwerpen variëren van SEO, online adverteren en het handig gebruik maken van zoekmachines om meer omzet te genereren.

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux, zegt dat de vraag enorm is. Nederland is volgens hem goed vertegenwoordigd op internet, maar nog niet iedereen weet hoe er geld moet worden verdiend. "Ondernemers zijn best ver, ze weten: je moet iets met internet. Maar hoe kom je verder? En waar vind je de kennis?"

Unieke kansen
"Ik zou echt iedereen aanraden om eens te kijken op de Online Digitale Werkplaats, want het internet biedt unieke kansen voor ondernemers om hun business te laten groeien door bijvoorbeeld nieuwe klanten te vinden. En die kansen zijn er voor elke ondernemer, van ZZP'er tot winkelier."

Van der Feltz benadrukt dat internet enorme kansen biedt en dat er veel groei mogelijk is. En hoe meer mensen gebruikmaken van internet om zaken te doen, hoe beter dat natuurlijk voor Google is, geeft Van der Feltz toe. Hij benadrukt wel dat er niet alleen trainingen worden gegeven in het gebruik van producten van Google.

Voor ondernemers in de dop komt Google woensdag met een speciale versie voor studenten. Van der Feltz wijst erop dat veel ondernemers al in hun studententijd zijn begonnen met hun bedrijf.

Google gaat ondernemers online opleiden
Google gaat ondernemers online opleiden (Foto: BuzzT)