Brit (15) wint kwart miljoen in World Drone Prix, Nederlands team 4e

heywoodu

De allereerste World Drone Prix is in Dubai gewonnen door het Britse team Tornado X-Blades Banni-UK, met als piloot de pas 15-jarige Luke Bannister. De drones vlogen in Dubai over een speciaal 'circuit' van rails, waarbij obstakels als hoogteverschil en scherpte bochten overwonnen moesten worden. Het hoofddoel was om zo snel mogelijk door de fel verlichte poortjes te vliegen.

Nederland was in Dubai eveneens vertegenwoordigd en dat ging het beste door het Dutch Drone Race Team #SQG. Piloot Dino Joghi stuurde de drone van zijn team naar de finale met vier teams, maar daarin verliep het niet volgens plan. Bij de verplichte pitstop landde Joghi de drone op de verkeerde plek, wat resulteerde in diskwalificatie en dus de vierde plaats in de eindstand. Dat was een flinke domper, want na de eerste paar ronden ging het Nederlandse team nog aan de leiding. 

Bij het evenement werd gelijk al fors uitgepakt. Teams uit 26 verschillende landen deden mee en de prijzenpot mag voor een eerste keer gerust vrij groot genoemd worden: één miljoen dollar. Een kwart miljoen was voor het team van de jonge Bannister, wat volgens dat team overigens verdeeld zal worden onder alle 43 teamleden. Team #SQG streek met de vierde plek toch een mooie 25 duizend dollar op. 

Beelden van de World Drone Prix aan boord van één van de drones (Bron: YouTube)