Everton stoot Chelsea en Hiddink uit FA Cup

Redactie

Guus Hiddink sluit het seizoen met Chelsea af zonder prijzen. Na de uitschakeling in de Champions League werd de regerend kampioen zaterdag ook geëlimineerd in de FA Cup. Hiddink haalde in 2009 nog met Chelsea de finale, waarin Everton werd verslagen. Zaterdagavond ontmoetten beide elftallen elkaar opnieuw, dit keer in de kwartfinale. Everton bleek met 2-0 de sterkste. 

Op Goodison Park waren de kansen in de eerste helft spaarzaam, al had Everton-keeper Joel Robles wel iets meer werk te doen dan zijn collega Thibaut Courtois. De tweede helft leek Chelsea het initiatief te nemen, al kregen The Toffees de eerste goede mogelijkheid. Ramiro Funes Mori kopte de bal vanuit een hoekschop over het Londense doel.

Na bijna een uur voetballen was ook Diego Costa dicht bij een treffer. De Spanjaard leek doelman Robles te verslaan, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Ondertussen werd ook Everton steeds gevaarlijker en in de slotfase kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Romelu Lukaku schoot laag in de hoek raak na een prima individuele actie.

Vijf minuten later stond het zelfs 2-0 en was de strijd beslist. Op aangeven van Ross Barkley gleed de Belgische oud-speler van Chelsea de bal onder Courtois in het doel. Even later ging Diego Costa weer eens over de schreef en kreeg hij zijn tweede gele kaart, omdat hij Gareth Barry leek te bijten. De Engelsman moest even later zelf ook inrukken.

Everton is de tweede halve finalist in de FA Cup, nadat Crystal Palace zich vrijdagavond al plaatste. De andere twee kwartfinales zijn zondag, Arsenal  speelt tegen Watford en Manchester United neemt het op tegen West Ham United.