65e Boekenbal opent Boekenweek

qltel

Met Nick & Simon is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de 81e editie van de Boekenweek. Als slotact van het openingsprogramma tijdens het Boekenbal vertolkte het populaire duo het Duitse lied Guten Nacht, Freunde, de hit van Reinhard Mey. Het optreden sloot aan bij het thema van dit jaar: Duitsland.

Het Boekenbal, de traditionele aftrap van het literaire evenement, vond voor de 65e keer plaats. De grote zaal van de Stadsschouwburg was voor de gelegenheid omgetoverd tot een Berlijnse nachtclub uit de jaren dertig, waar de Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke de avond aan elkaar zong en praatte. Onder anderen de Nederlandse musicus Fay Lovsky, de Amerikaanse sopraan Claron McFadden en de New Yorkse drag queen Joey Arias beklommen het podium.

Veel bekende schrijvers betraden de rode loper van het Boekenbal, onder wie Marion Bloem, Robert Vuijsje, Renate Dorrestein, Jan Siebelink en Leon de Winter. Eregast van het bal was Esther Gerritsen, de schrijfster van het Boekenweekgeschenk dit jaar.

65e Boekenbal opent Boekenweek
65e Boekenbal opent Boekenweek (Foto: BuzzE)