Aanvoerder neukt vrouw teamgenoot, teamgenoot op verlof

heywoodu

De Deense voetbalclub Randers FC zal het een tijdje moeten stellen zonder middenvelder Jonas Borring. De 31-jarige speler van de nummer zes uit de Superliga is op 'troostverlof' gestuurd en doet voor onbepaalde tijd niet mee.

Wat is dan het geval? Borring kwam erachter dat zijn vrouw Kira een affaire had. Dat is natuurlijk pijnlijk, maar het werd er allemaal niet beter op toen hij ontdekte dat zijn rivaal in het bed van zijn vrouw op het veld zijn aanvoerder is. Christian Keller is de naam, 35 jaar oud en dit seizoen in negentien van de twintig wedstrijden samen met Borring in de basis bij Randers.

"Het heeft natuurlijk een grote impact op mij dat mijn vrouw hier voor heeft gekozen. De situatie tussen Keller en mij binnen de club is nu dan ook dusdanig dat ik er voorlopig liever niet kom", legt Borring in Deense media uit. "Hij heeft mij een mes in mijn rug gestoken." De Deen lag in scheiding met zijn vrouw, maar het (voormalige) stel en hun twee kinderen woonden nog wel samen. 

"Dat hij rust nodig heeft kunnen we begrijpen en we voelen mee met de hele situatie", zegt technisch directeur Ole Nielsen, die Borring dan ook toegestaan heeft voorlopig even rust te nemen. De middenvelder trof dit seizoen overigens al zes keer doel. Alleen Viktor Lundberg heeft met zeven goals vaker gescoord.