Cricketers openen WK T20 met nipte nederlaag tegen Bangladesh

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers zijn er in hun eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap Twenty20 in India niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. Bangladesh bleek uiteindelijk met acht runs te sterk.

Oranje-captain Peter Borren won de toss en koos ervoor om in het veld te gaan staan. Bangladesh kwam aan bat en sloeg in de twintig overs 153 runs tegenover het verlies van zeven wickets. Grote man bij Bangladesh was opener Tamim Iqbal, die mede dankzij zes vieren en drie zessen tot een score van 83 runs kwam. Bowler Timm van der Gugten pakte drie wickets.

De 153 runs leken haalbaar, maar Oranje verloor net even te regelmatig wickets waardoor de latere slagmensen te veel moest doen om de overwinning nog uit het vuur te slepen. In de laatste drie overs waren er nog 39 runs nodig voor de zege. Mudassar Bukhari (14 runs uit vijf ballen) deed nog een goede poging met een zes en een vier in de negentiende over, maar even later uit. Logan van Beek (4, niet uit) en Pieter Seelaar (7, niet uit) konden de benodigde twaalf runs niet meer bijeen slaan. Borren werd topscorer voor Nederland met 30 runs uit 28 ballen. Openingsbatter Stephan Myburgh kwam tot 29 runs.

De andere wedstrijd in groep tussen Oman en Ierland werd met twee wickets gewonnen door Oman. Ierland noteerde 154 runs, waar Oman met nog twee ballen te gaan tot een score van 157 runs kwam. Over twee dagen speelt Nederland de volgende wedstrijd tegen Oman. Bangladesh speelt dan tegen Ierland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de Super Ten-fase, waar de acht beste cricketlanden zullen instromen.

Samenvatting openingswedstrijd Nederland - Bangladesh. (Bron: YouTube)