Tennisster Bertens naar hoofdtoernooi Indian Wells

Peterselieman

Tennisster Kiki Bertens (WTA-110) heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van Indian Wells. De Wateringse was in de laatste kwalificatieronde voor het gecombineerde ATP/WTA-toernooi te sterk voor Aleksandra Wozniak (WTA-628): 6-4 en 6-2. Laatstgenoemde stond in 2009 nog 29e op de wereldranglijst, maar is door blessures ver weggezakt.

In de eerste ronde stuit Bertens op de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-38). Mocht de Nederlandse deze strijd winnen, dan komt ze uit tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-17). Eerder dit jaar versloeg Bertens deze Russin al in de Fed Cup waarin Nederland in Rusland voor een enorme stunt zorgde door te winnen en naar de halve finale van het landentoernooi te gaan.

Bij de mannen neemt Robin Haase (ATP-57) het in het hoofdschema op tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-84). Beide spelers ontmoetten elkaar al eenmaal, waarbij Haase in drie sets won. Mocht de Nederlander winnen dan stuit hij op Alexandr Dolgopolov (ATP-29).

Thiemo de Bakker (ATP-103) werd rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten door het afhaken van enkele spelers. Hij zal spelen tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP-56) die hij nog niet eerder getroffen heeft. Mocht de Westlander zegevieren dan wacht Sam Querrey (ATP-36).