CL: Uitslag VfL Wolfsburg - AA Gent

Redactie

Gent heeft in de return in de achtste finales van de Champions League niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Op bezoek in Wolfsburg was de thuisploeg met 1-0 te sterk waardoor de ploeg van Vanhaezebrouck uit het kampioenenbal ligt.

Gent kon na de 3-2 nederlaag in eigen huis vrijuit voetballen op bezoek bij Wolfsburg, en daar slaagden de mannen van coach Hein Vanhaezebrouck in de eerste fase aardig in. De eerste doelpoging kwam op naam van Milicevic, die hoog over schoot bij Koen Casteels, de Belgische doelman van Wolfsburg.

Controle bij Wolfsburg

Daarna werd een schot van Kums geblokt, die mocht opstomen na balverlies van de in de openingsfase zeer matig spelende linksback Rodriguez. Wolfsburg werd voor het eerst gevaarlijk via een venijnig afstandsschot van Guilavogui, de redding van Sels was voldoende om een goal te voorkomen.

De defensie van Wolfsburg toonde lichte paniek toen Simon aan de linkerkant na slimme acties goed doorkwam. Bij zijn eerste voorzet was er niemand om de bal binnen te lopen en daarna moesten de Duitse verdedigers wegwerken ten koste van een hoekschop. Ook Gent werd via Kums slordiger in balbezit en Wolfsburg leek zich niet al te druk te maken.

Beslissing van Schurrle

Gent begon weer aanvallend aan de tweede helft, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Wolfsburg heft in handen. Sels redde met moeite op een schot van Gustavo. Een goede actie van Simon leverde nog een gevaarlijk schot op van Milicevic, maar Casteels kon de bal naast kijken.

Ruim een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Draxler knap naar binnen sneed vanaf de rechterkant en zijn voorzet werd afgerond door Schurrle, 1-0. Nadien schoot Arnold nog hard op de vuisten van Sels en kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Wolfsburg won onbedreigd en gaat voor de eerste keer in het bestaan in de koker voor de loting om de kwartfinales van de Champions League.