Démare wint massasprint eerste Parijs-Nice etappe

Nattekat

De Fransman Arnaud Démare heeft de eerste etappe in Parijs - Nice op zijn naam geschreven. Démare wist Ben Swift en Nacer Bouhanni in een hectische finale voor te blijven. Tom Dumoulin handhaafde zich in het sterk uitgedunde peloton en eindigde als zestiende, waarmee hij zijn tweede plek in het klassement behoudt.

Vlak na de start werden de renners geteisterd door zware sneeuwval, maar desondanks wisten enkele sprinters een behoorlijke voorsprong van tien minuten op te bouwen. Een versnelling door de mannen van Sky zorgde er echter voor dat de kopgroep snel weer werd ingehaald.

Tijdens de laatste kilometers probeerden diverse renners te vluchten, maar uiteindelijk leek de Belg Edward Theuns alleen naar de finish te rijden. Het peloton wist hem vlak voor het einde echter in te halen, waarna een massasprint volgde waar 54 renners deel van uitmaakten.

Morgenmiddag vind de tweede etappe plaats, waarin er van Contres naar Commentry gereden wordt, een tocht van 213 kilometer. Een relatief vlakke route met een enkele klim van de derde categorie.