Sanders wint voorverkiezing in Maine

anoniem_22072019030306

Bernie Sanders heeft zondag, zoals verwacht, de Democratische voorverkiezing in de Amerikaanse staat Maine gewonnen. De senator uit Vermont krijgt zo'n 64 procent van de stemmen en verslaat Hillary Clinton dus ruim.

De zege van Sanders in Maine komt niet als een verrassing. De staat in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten ligt niet ver van Vermont, de thuisstaat van Sanders. Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar Sanders is niet meer in te halen. Clinton haalt zo'n 35 procent van de stemmen.

Maine is de achtste staat waar Sanders de winst pakt, Clinton heeft twaalf staten op haar naam staan. Clinton heeft echter veel meer gedelegeerden behaald dan Sanders.

Debat
Dinsdag zijn er Democratische voorverkiezingen in Michigan en Mississippi. Vooral in Michigan staan veel gedelegeerden op het spel. CNN zendt zondagavond (lokale tijd) een debat uit tussen Clinton en Sanders, vanuit Flint in Michigan. De plaats kwam recent in het nieuws vanwege lood in het drinkwater.

In het debat, dat op dit moment nog gaande is, vielen Clinton en Sanders elkaar een paar keer fel aan. Clinton verweet Sanders dat hij tegen een voorstel stemde om de autoindustrie in Detroit te redden. Sanders viel Clinton aan op haar banden met Wall Street.

Bernie Sanders
Bernie Sanders heeft de voorverkiezing in Maine gewonnen.