FOK! zoekt de 'Big Four' van de death metal

dekatophetspek

In de muziekwereld gelden de bands Anthrax, Megadeth, Metallica en Slayer al jarenlang als de 'Big Four' van de thrash metal. Bands die stuk voor stuk van grote invloed waren binnen het genre en die ook als grote inspiratiebron van veel latere bands kunnen worden gezien.

Een ander toonaangevend en wijdverspreid genre binnen de metal is het genre death metal. Death metal is een genre met vele subgenres en zodoende vroegen we ons af wie er nou tot de Big Four van de death metal mogen worden gerekend?

Om daar achter te kunnen komen hebben we jouw hulp nodig! Maak een Top 10 van death metal bands die volgens jou het meest invloedrijk waren voor de hedendaagse death metal scene en post deze hier voor 11 maart aanstaande. Het wordt ook ten zeerste gewaardeerd als je erbij kunt vertellen waarom je voor de bands in je Top 10 hebt gekozen, maar dat is niet verplicht. De leukste en meest inhoudelijke reacties zullen namelijk ook in een special worden gebruikt.

Death Metal albums

Ben je er niet zeker van of de band wel tot de death metal wordt gerekend, dan kun je dat even checken op Wikipedia of op Discogs. Doe mee en laat zien wie er volgens de kenners op FOK! de Big Four van de death metal mogen worden genoemd!