Hirscher zegeviert, Kristoffersen juicht het hardst, blunder Lizeroux

heywoodu

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Sloveense Kranjska Gora de slalom gewonnen. De Oostenrijker was een maat te groot voor de concurrentie, maar het was vooral de Noor Henrik Kristoffersen die echt reden tot juichen had. De Noor werd tweede en dat bleek genoeg voor de eindzege in de slalom-World Cup.

Hirscher was in de eerste run al de snelste, 0,75 seconden voor Julien Lizeroux. De Fransman maakte bij de start van run twee echter een zeer knullige fout en kwam niet eens legaal voorbij het eerste poortje. Fritz Dopfer uit Duitsland had halverwege de derde plek in handen, maar zoals zo vaak dit seizoen viel hij alsnog buiten het podium: vierde. Dopfer wisselde van plek met Stefano Gross, want de Italiaan steeg in run twee juist van vier naar drie.

Het was echter Kristoffersen die in run twee van zich deed spreken. Hij stond na de eerste manche op de zesde plek, maar een zeer goede tweede slalom bracht hem uiteindelijk plaats twee op 0,81 seconden van winnaar Hirscher. Nadat de Noor Lizeroux uit zag vallen kon hij al gelijk juichen, want op dat moment was hij verzekerd van plek twee en dat was precies wat hij nodig had voor de kristallen bokaal op de slalom. Kristoffersen is de eerste Noor sinds Kjetil André Aamodt in 2000 die op de slalom de beste is over een heel seizoen.

De tweede run van de ervaren Lizeroux duurde ongeveer een seconde (Bron: YouTube)