Film Code M doet goede zaken in buitenland

qltel

De Nederlandse jeugdfilm Code M doet goede zaken in het buitenland. De film met in de hoofdrollen Raymond Thiry, Derek de Lint, Beau Schneider en Senna Borsato, is inmiddels verkocht aan vijf landen, waaronder Turkije en Brazilië.

Ook in Frankrijk wordt de film in de bioscoop uitgebracht. Daarnaast is Code M geselecteerd voor tien festivals over de hele wereld, waaronder het prestigieuze Toronto International's Film Festival. Dat heeft producent Bijker Film & Tv zondag bekendgemaakt.

In Code M neemt de 11-jarige Isabel na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D'Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden.

De film is geregisseerd door Dennis Bots, die eerder ook de veelbekroonde boekverfilming 'Achtstegroepers huilen niet' maakte. Bots werkt momenteel aan een nieuwe historische jeugdfilm: Storm, over een drukkerszoon die in de zestiende eeuw moet proberen zijn rebelse vader van de brandstapel te redden.

Film Code M doet goede zaken in buitenland
Film Code M doet goede zaken in buitenland (Foto: BuzzE)