Huntelaar opnieuw trefzeker voor Schalke, Wolfsburg verslaat concurrent Gladbach

Redactie

Schalke 04 heeft op bezoek bij 1. FC Köln een vervolg gegeven aan de midweekse 3-2 overwinning op Hamburger SV. Klaas-Jan Huntelaar was wederom trefzeker: 1-3.

In de RheinEnergieStadion kregen de toeschouwers een geweldige eerste helft voorgeschoteld. Binnen twee minuten werd de bal op de stip gelegd en opende Klaas-Jan Huntelaar de score voor Schalke, 0-1. Daarna was het Köln dat aandrong en een enorme kans kreeg via Anthony Modeste, die de bal uit een voorzet niet in het open doel kreeg.

Niet vele later was het Leonardo Bittencourt die een cadeautje kreeg van een Schalke-verdediger. De Köln-speler werd met een verschrikkelijke terugspeelbal in scoringspositie bracht. Doelman Ralf Fährmann bracht echter met een geweldige reflex redding. Dat het pas 0-1 stond, was eigenlijk een wonder te noemen.

Na 23 minuten spelen zorgde Max Meyer voor de bevrijdende 0-2. Het wonderkind van Schalke kreeg de bal aangespeeld, legde verdediger Dominique Heintz met een schijnbeweging in de luren en verdubbelde de score met een schuiver. Na iets meer dan een half uur spelen bracht Bittencourt met een kopbal de spanning terug, 1-2.

In het restant van de wedstrijd kregen beide teams kansen. Zo schoot Younes Belhanda op de lat en werd een inzet van Philipp Hosiner knap gepakt door goalie Fährmann. Een kwartier voor tijd maakte Franco di Santo een einde aan alle spanning. De vervanger van Huntelaar kopte drie minuten na zijn entree de 1-3 binnen.


Wolfsburg heeft in de strijd om Europees voetbal goede zaken gedaan tegen directe concurrent Borussia Mönchengladbach. De Volkswagenclub won met 2-1 van de formatie uit Gladbach.

Al vanaf het begin was het duidelijk dat de teams vol voor de winst zouden gaan. Hoewel beide elftallen de eerste minuten gebruikelijk begonnen met aftasten, was het al binnen een kwartier raak in de Volkswagen Arena.

Andreas Schürrle stoomde aan de rechterkant op, waarna zijn afgeslagen voorzet voor de voeten van Julian Draxler terecht kwam. Met een stuit belandde vervolgens zijn inzet in de rechterhoek: 1-0. Wolfsburg probeerde door te drukken en snel de tweede treffer te maken.

Dat gebeurde al twee minuten later; Max Kruse werd door Maximilian Arnold aangespeeld vanaf de linkerflank, waarna de eerstgenoemde de trekker overhaalde door koelbloedig af te ronden: 2-0. Als een aanschoten stuk wild probeerde Mönchengladbach van zich af te bijten.

Fabian Johnson stuurde Raphael weg op links, die daarna handig naar binnen glipte en de verdediging van Wolfsburg te kijk zetten, waarna keeper Koen Casteels het leder via de lat in het doel zag belandden: 2-1.

Zo vurig als de eerste helft was geëindigd, zo ingetogen was het tweede bedrijf. Raphael kreeg nog een grote kans op de 2-2, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Beide clubs probeerden het daarna nog wel, maar dat veranderde uiteindelijk niks meer aan de eindstand.