Monsterzege tennisser Nieminen op Zimbabwaan in Davis Cup

heywoodu

Tennisser Jarkko Nieminen maakte vorig jaar bekend te stoppen met proftennis, maar hij stelde zich nog wel beschikbaar voor de Davis Cup. Dit weekeinde had Finland hun veruit beste speler hard nodig en dus trad hij in Wereldgroep II aan tegen Zimbabwe. 

Nieminen, mondiaal nog de nummer 271, stond tegenover de 19-jarige Zimbabwaan Courtney John Lock, de nummer 2147 van de wereld. Het verschil werd al snel pijnlijk duidelijk: de Zimbabwaan maakte gemiddeld krap zeven punten per set en dat leverde hem welgeteld nul games op. Na iets meer dan een uur spelen zegevierde Nieminen in een triple bagel: 6-0, 6-0, 6-0. Overigens mocht er van Lock toch wel iets meer verwacht worden. De 19-jarige speelt in de VS tennis voor de universiteit van Louisville, een universiteit met een grote sportcultuur. 

Andy Murray was in 2011 de laatste die een triple bagel liet noteren in de Davis Cup. De Brit mepte de Luxemburger Laurent Bram destijds zonder genade van het veld. Opvallend genoeg was het vrijdag echter niet alleen Nieminen die het voor elkaar kreeg. In de Amerikaanse zone van Wereldgroep II speelden Ecuador en Barbados tegen elkaar. Emilio Gomez sloeg daar namens Ecuador de in Engeland geboren en in de VS woonachtige Nieuw-Zeelandse Barbadaan Adam Hornby naar huis met drie keer 6-0.