Verstappen: "Betrouwbaarheid is grootste stap vooruit"

Frank (franklop)

Max Verstappen reed vandaag zijn laatste meters in de STR11 voordat hij in Melbourne pas weer achter het stuur mag kruipen. Vanmorgen gebruikte hij voor het eerst de zachtere banden en kwam daarmee tot een vierde tijd. In de middag reed de Nederlandse Formule 1-coureur vooral lange afstanden. Achteraf was Verstappen vooral positief.

“We hebben goede testdagen gehad in Barcelona, beide weken”, aldus Verstappen op zijn website. “Vooraf had ik niet verwacht zoveel ronden te kunnen rijden, zelfs meer dan gepland. We hebben veel werk verzet: vanmiddag met lange runs en een race-afstand. Ook vandaag bleek de betrouwbaarheid van de auto erg goed, anders kun je niet 159 ronden voltooien. Dat is erg positief.”

“Fysiek ging het elke keer alleen maar beter. Ik voel me goed”, aldus Verstappen, die een toelichting gaf op de dagplanning. “Je begint met een programma en bekijkt welke problemen je tegenkomt, die je vervolgens probeert te verhelpen. Al hebben we niet veel problemen gehad. Samen met mijn engineer Xevi bespreek ik wat er nog aan de auto te verbeteren is en vandaag was de auto weer beter afgesteld.”

“De betrouwbaarheid is absoluut de grootste stap vooruit. Ik ben ook erg tevreden met de driveability van de auto. Natuurlijk willen we ons altijd blijven verbeteren en waar we in Melbourne zullen staan ten opzichte van de concurrentie is afwachten, maar nu zijn we blij. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. Ik kijk zeker uit naar de GP van Australië, het is altijd het leukste om te racen, dat geeft me de meeste voldoening. Ik heb me vertrouwd kunnen maken met de auto en heb er vertrouwen in.”