Fortuna Sittard mag seizoen afmaken

Peterselieman

Het in zware financiële problemen verkerende Fortuna Sittard mag het seizoen in de Jupiler af gaan maken. De toekomst van de club staat echter nog wel op het spel, omdat de licentiecommissie van de KNVB onvoldoende financiële zekerheid ziet voor het spelen van betaald voetbal.

Fortuna leverde afgelopen dinsdag bij de KNVB de jaarcijfers 2014/'15, prognosecijfers 2015/'16 en halfjaarcijfers 2015/'16 aan. De eerste twee hadden al op 1 december vorig jaar ingediend moeten worden, maar de club kreeg viermaal dispensatie. De licentiecommissie heeft deze week gesteld dat de cijfers niet voldoen aan de richtlijnen van het licentiereglement.

De begroting voor het huidige seizoen is niet sluitend, waardoor een actie op touw is gezet om het tekort van 900.000 euro bijeen te krijgen. Hiervan is inmiddels 800.000 euro opgehaald, maar de laatste ton ontbreekt nog.

Omdat de toekomst van de club na 1 juli erg onzeker is heeft de licentiecommissie een procedure gestart om te kijken of de club de proflicentie nog wel kan behouden. De komende maanden zal de situatie worden onderzoekt, waarbij ook de Centrale Spelersraad om advies wordt gevraagd. De CSR krijgt enkele weken de tijd om met een advies te komen.