Gouden status voor debuutalbum Lil' Kleine

Tim (timmmmm)

Het eerste soloalbum van Lil' Kleine, Wop!, heeft in amper drie weken tijd de gouden status bereikt. Van de cd zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht, de albumtracks zijn bij elkaar meer dan 20 miljoen keer gestreamd via Spotify.

Lil' Kleine kreeg zijn gouden plaat donderdagmiddag op het Haagse Binnenhof uit handen van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn. De bewindsman mocht er zelf ook een in ontvangst nemen. De PvdA'er is te horen op een van de albumtracks: Drank & drugs in de Tweede Kamer. Het nummer kreeg na de release van Wop! een notering in de Single Top 100, net als alle andere tien tracks.

Niet omdat het moet, een samenwerking met Ronnie Flex, bereikte de eerste plaats in de singleslijst. Van dat lied zijn inmiddels 30.000 exemplaren verkocht, goed voor een platina status.

Dit terwijl Lil' Kleine toch vooral bekend is van zijn vechtpartijen omdat hij graag meisjes lastig valt en van zijn gemaakte stoerdoennerij en niet noodzakelijkerwijs omdat er enige vorm van talent in de jongen te bespeuren is.

Gouden status voor debuutalbum Lil' Kleine
Gouden status voor debuutalbum Lil' Kleine (Foto: BuzzE)