Madonna's zoon Rocco mag in Londen blijven

Redactie

Rocco, de 15-jarige zoon van Madonna, mag bij zijn vader Guy Ritchie in Londen blijven wonen totdat zijn ouders het eens worden over het ouderlijk gezag. Dit besloot een rechter in Manhattan woensdag.

'Ik ben optimistisch over een oplossing nu de ouders rechtstreeks met elkaar communiceren', zei rechter Deborah Kaplan. In december besloot ze nog dat Rocco terug moet naar zijn moeder in New York. Kaplan zegt beide ouders te willen aanmoedigen om samen met hun advocaten de zaak op te lossen, in het belang van hun zoon. Ze wenst Rocco graag eens te spreken. Rocco woont sinds de kerst bij zijn vader in Londen en weigert terug te keren.

De Queen of Pop en de regisseur scheidden in 2008. Ze waren het er destijds over eens dat Rocco bij zijn moeder zou wonen. Beide ouders woonden de zitting woensdag niet bij, zij volgden de zaak telefonisch. Madonna bevindt zich in Nieuw-Zeeland, voor haar wereldtournee Rebel Heart.

Rocco's advocaat Ellen Sigal vertelde de rechter dat de tiener met plezier naar school gaat in Londen, maar dat hij 'een zeer moeilijke tijd doormaakt.' Hij voelt grote druk door de vorige uitspraak. 'De onzekerheid knaagt aan hem. Als u hem kunt verzekeren dat u de vorige uitspraak niet zal afdwingen, zou hij zich veel comfortabeler voelen.'

De advocaten van Rocco's ouders onthulden in de rechtbank dat ze dinsdag een overeenkomst hadden over het ouderlijk gezag, maar dat die op het laatste moment toch uiteen spatte.

Madonna's zoon Rocco mag in Londen blijven
Madonna's zoon Rocco mag in Londen blijven (Foto: BuzzE)