Mass Effect: Andromeda waarschijnlijk uitgesteld tot 2017

Wouter (2dope)

Tijdens een bedrijventop van EA heeft de financieel directeur van het bedrijf, Blake Jorgensen, aangegeven dat de nieuwe Mass Effect-game in 'Q4' uitkomt. In de context van zijn uitspraken lijkt het er echter op Jorgensen spreekt over het fiscale jaar en niet over het kalenderjaar.

Tijdens de E3 van 2015 werd een aankondigingstrailer van Mass Effect: Andromeda getoond waarin een release in 'holiday 2016' werd beloofd. Tijdens het interview met Jorgensen, dat in de context van het fiscale jaar van EA werd gehouden, werd Q4 genoemd. Het financiële vierde kwartaal van het fiscale jaar van EA loopt van januari 2017 tot en met april 2017. Dat zou dus betekenen dat we dit jaar geen nieuwe Mass Effect hoeven te verwachten.

Ontwikkelaar BioWare heeft nog weinig losgelaten over Mass Effect: Andromeda. Trailers tot nu toe suggereren een vervolg op de gebeurtenissen uit eerdere games, omdat er aan 'de legende van Shepard' wordt gerefereerd. EA is inmiddels door verschillende partijen benaderd voor opheldering over de releasedatum van de game.