HoloLens-devkits vanaf 30 maart leverbaar, drie games inbegrepen

Wouter (2dope)

De software development kit (SDK) voor Microsofts augmented reality headset HoloLens wordt vanaf 30 maart verscheept naar mensen die 3000 dollar over hebben voor dit vernuftige staaltje techniek. De SDK wordt geleverd met drie showcase-games: Young Conker, Fragments en RoboRaid.

Young Conker is gebaseerd op de grofgebekte Conker The Squirrel, een creatie van Rare die onder andere te zien was in Diddy Kong Racing. De HoloLens-game Young Conker wordt ontwikkeld door de Franse ontwikkelaar Asobo Studio. Naar verluidt verandert de gameplay in Young Conker mee met de omgeving. "Het is geweldig om te zien hoe enorm het verschil in gameplay is afhankelijk van waar je je begeeft. De ervaring wanneer je bijvoorbeeld in je woonkamer speelt, is totaal anders dan wanneer je in je slaapkamer of in je keuken speelt. Zels het opstarten van de game vanaf verschillende hoeken in dezelfde kamer levert compleet nieuwe gameplay dynamics op", zei Microsofts Kudo Tsunoda, die de game mocht proberen, in een blogpost.

Fragments is een crime/dramagame waarin de speler interactie heeft met personages die in je eigen woonkamer zitten. "Fragments verbleekt de grens tussen de digitale en de echte wereld meer dan elke andere AR-ervaring we tot nu toe zagen. Terwijl de game jouw woonkamer verandert in een filmset voor een verhaal, genereert het herinneringen van wat er zich 'digitaal' heeft afgespeeld in de kamer. Het biedt een unieke vorm van storytelling die we tot nu toe nog niet kenden", aldus Tsunoda.

RoboRaid tenslotte is de nieuwe naam van Project X-Ray, een AR-shooter die vorig jaar al werd aangekondigd. In deze game moet je afrekenen met allerlei alienesque gespuis dat via kieren en gaten je woonkamer binnen komt wandelen. De SDK wordt verder geleverd met apps voor het maken van eigen games en een geavanceerde versie van Skype. Pre-orders kunnen vanaf vandaag geplaatst worden.