Sauber wil vaste waarde in middenmoot zijn

Frank (franklop)

Sauber was bij de eerste Formule 1-test het enige team dat nog met de oude auto verscheen. Morgen gaat de tweede testweek van start en daar zal het Zwitserse team met de vandaag gepresenteerde C35-bolide gaan rijden.

Het afgelopen seizoen verliep, vooral in het begin, goed voor Sauber, dat in totaal 36 punten behaalde. Dit seizoen verwacht teambaas Monisha Kaltenborn nog een stap te kunnen maken, zonder een daadwerkelijk doel uit te spreken. “We hebben wel een bepaalde positie in het WK in gedachten, maar het is in de eerste plaats belangrijk om een vaste waarde in de middenmoot te zijn.”

De coureurs zijn niet veranderd; Marcus Ericsson en Felipe Nasr zullen voor het tweede achtereenvolgende seizoen de rijders zijn voor Sauber, dat met de 2016-Ferrari motor achterin de wagen rijdt. Op het eerste gezicht lijkt er aan de wagen weinig te zijn aangepast, maar volgens technisch directeur Mark Smith zullen de kleine aanpassingen toch zijn uitwerking hebben.

“De C35 is een evolutie van de C34, maar we hebben de filosofie wat betreft de aerodynamica iets aangepast”, vertelde hij. “Dat klinkt misschien als een kleine verandering, maar het heeft veel invloed op de algehele ontwikkeling van de auto.”