Manchester wint van Arsenal, Van Gaal maakt schwalbe

Pino112

Manchester United heeft zondagmiddag goede zaken gedaan tegen Arsenal. De ploeg van Louis van Gaal was mede dankzij de uitblinkende Marcus Rashford met 3-2 te sterk.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel op Old Trafford. Arsenal wachtte het in de openingsfase rustig af, terwijl Manchester United in balbezit niet veel verder kwam dan de middenlijn. Het leek erop dat het een tactisch schaakspel zou worden tussen beide grootmachten, maar na een half uur spelen barstte het spektakel los.

Marcus Rashford bekroonde zich afgelopen donderdag met twee doelpunten tot uitblinker in het duel met FC Midtjylland en leek deze rol tegen Arsenal opnieuw te bekleden. De achttienjarige aanvaller schoot na dertig minuten spelen de 1-0 op het scorebord, toen hij een afvallende bal voor zijn voeten kreeg. Rashford twijfelde niet en schoot de bal van dichtbij hard achter Petr Cech.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw Rashford die de doelman van Arsenal wist te verschalken. Jesse Lingard kreeg aan de linkerkant alle tijd en ruimte om een voorzet te geven, waarna Rashford Laurent Koscielny aftroefde in de lucht en de bal knap tegen de touwen kopte.

Hiermee werd Arsenal in korte tijd gestraft voor het inspiratieloze spel en leek het de wedstrijd in een paar minuten te verspelen. De bezoekers kwamen echter met een snel antwoord en kwamen via Danny Welbeck terug in de wedstrijd. De aanvaller werd niet kort genoeg gedekt bij een vrije trap van Mesut Özil, waarna de Engelsman de bal met zijn hoofd naar de verre hoek verlengde: 2-1.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en was er geen échte bovenliggende partij. Arsenal greep voorzichtig het initiatief, maar slaagde er niet in om dit om te zetten in grote mogelijkheden. Terwijl The Gunners in deze periode over het meeste balbezit beschikten, was het de thuisploeg dat zijn voorsprong wist uit te breiden. Opnieuw was er bij dit doelpunt een grote rol weggelegd voor Rashford. De aanvaller hield drie verdedigers van Arsenal bezig, waarna hij de bal aflegde op Ander Herrera. De Mexicaan werd volledig over het hoofd gezien door de bezoekers en schoot de bal met wat gelukt achter Cech. Het schot van de middenvelder werd getoucheerd door Koscielny, waardoor de doelman geen antwoord had op de inzet van Herrera.

Maar net als in de eerste helft wist Arsenal met een snel antwoord te komen. David De Gea wist nog knap redding te brengen op de inzet van Welbeck, maar de doelman had geen antwoord op de rebound van Özil. Na de aansluitingstreffer kwam Manchester United, waar Nederlander Timothy Fosu-Mensah zijn debuut maakte, niet meer in de problemen. Louis van Gaal was het een kwartier voor tijd niet eens met de beslissing van de scheidsrechter waarbij hij dit duidelijk maakte met een schwalbe bij de vierde official.

Van Gaal doet schwalbe na bij vierde official (Bron: Twitter)

Door de nederlaag van Arsenal blijft het gat met koploper Leicester City vijf punten en ziet het Tottenham Hotspur met drie punten uitlopen.