CL: Uitslag Dinamo Kiev - Manchester City

Frank (franklop)

Manchester City heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Champions League. De ploeg speelde niet overtuigend, maar won met 1-3 op bezoek bij Dinamo Kiev.

Manuel Pellegrini hoopte eindelijk een keer de grote favorieten te ontlopen, nadat Manchester City afgelopen twee jaar gekoppeld werd aan FC Barcelona. Hierdoor bleek de achtste finale zowel in 2014 als in 2015 het eindstation. De loting tegen Dinamo Kiev werd dus met open armen ontvangen in Manchester.

Maar ondanks dat de bezoekers als grote favoriet waren afgereisd naar Kiev, leek het er in de openingsfase niet op dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden voor de huidige nummer vier uit de Premier League. Dinamo was niet onder de indruk van de grootmacht uit Engeland en nam brutaal het meeste balbezit voor zijn rekening.

Toch was het Manchester City dat op voorsprong kwam. Na precies een kwartier spelen was het Kün Agüero die het net wist te vinden. De Argentijn kreeg de bal voor zijn voeten, nadat Yaya Touré zijn kopduel uit een hoekschop won. De middenvelder vond zijn teamgenoot, die de bal vanaf dichtbij hard tegen de touwen schoot.

Na de openingstreffer bleef Dinamo kalm en speelde het zijn eigen spel. De thuisploeg liet af en toe mooi voetbal zien en speelde de bal snel rond. The Citizens zakten echter ver in op hun eigen helft, waardoor de ploeg van Sergiy Rebrov niet gevaarlijk kon worden voor het doel van Joe Hart. De bezoekers speelden zakelijk en loerden op de counter, wat in de veertigste minuut opnieuw tot succes leidde. Na een vloeiende aanval vond Raheem Sterling middenvelder David Silva bij de tweede paal. De Spanjaard faalde niet en schoot de bal voor leeg doel binnen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Manchester City verdedigde de voorsprong, zakte ver terug en liet Dinamo het spel maken. De kansen waren schaars, maar na iets minder dan een uur spelen kwam Dinamo terug in de wedstrijd. Vitaly Buyalsky kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied gelukkig voor zijn voeten, waarna hij niet twijfelde en hard uithaalde. De middenvelder zag zijn inzet worden getoucheerd door Nicolas Otamendi, waardoor de bal van richting veranderde en in de korte hoek verdween.

Zo werd de thuisploeg terecht beloond voor het goede spel, maar na de aansluitingstreffer ontbrak het bij Dinamo aan een slotoffensief. De ploeg uit Kiev werd slordiger en Manchester City kwam beter in de wedstrijd. De ploeg van Manuel Pellegrini slaagde erin de bal langer in bezit te houden en Dinamo had niet de kracht om de verdediging van Manchester City vast te zetten. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwamen de bezoekers via Touré zelfs op 1-3. De Ivoriaan kwam vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en krulde de bal maar zijn linkerbeen in de verre hoek.

Door de 1-3 overwinning heeft Manchester City in een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De return in het Etihad Stadium staat op 15 maart op het programma.