Mega-bevers en handboeien in Ark: Survival Evolved-update

Wouter (2dope)

De laatste update voor dinosaurus/survivalgame Ark: Survival Evolved brengt een paar flinke nieuwigheden met zich mee, waaronder gigantische bevers om te trainen en handboeien voor het in toom houden van je menselijke gevangenen.

Castoroides Feliconcisor, de officiële naam voor de uit de kluiten gewassen bevers, kunnen getamd, getraind en zelfs bereden worden voor zowel land- als watertransport. Verder zijn ze bij uitstek geschikt als maatje, aangezien ze hout voor je kunnen verzamelen en meedragen. Ook kunnen de mega-bevers net als hun hedendaagse variant als geen ander dammen bouwen.

De handboeien behoeven verder weinig uitleg. Ze kunnen ingezet worden om te voorkomen dat je gevangenen ontsnappen of gewelddadig worden. In onderstaande filmpje zijn beide toevoegingen in actie te aanschouwen. De update biedt verder een verbeterde client/server streaming performance. De update is al beschikbaar voor de pc-versie van de game en wordt spoedig verwacht voor Xbox One.

Ark: Survival Evolved is nog altijd een work-in-progress, dat wil zeggen dat je de game vast kunt kopen en spelen, maar deze in feite nog in ontwikkeling is. De officiële releasedatum is ergens in de zomer van dit jaar, en komt dan uit voor zowel pc als Xbox One als PlayStation 4. Eerder deze maand werd er een update voor de Xbox One-versie uitgegeven die split-screen support mogelijk maakt. Deze feature is uitsluitend beschikbaar voor Xbox One.