Sister Sledge en Bananarama op festival 40UP

qltel

Sister Sledge, Bananarama, The Trammps, Robin S. en George McCrae komen naar de eerste Amsterdamse editie van het 40UP Zomerfestival op het Amsterdamse ArenaPark. Dit maakte Harry de Winter dinsdag bekend. Hij is de initiatiefnemer van het festival voor veertigplussers.

'Het 40UP Zomerfestival staat garant voor meer dan veertig jaar dansmuziek. Het Amsterdamse ArenaPark is bij uitstek geschikt voor dit festival. Gelegen tussen HMH, Ziggo Dome en Arena mag dit deel van Amsterdam zonder overdrijving het kloppend muziekhart van de hoofdstad worden genoemd', zegt De Winter.

'We organiseren al tien jaar avonden in het land en komen dan naar de mensen toe. In het verlengde daarvan kregen we ook vragen of we ook festivals naar de mensen toe wilden brengen. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst in de Botanische Tuinen in Utrecht gedaan en nu komen we ook graag naar het ArenaPark.'

40UP begon tien jaar geleden als een eenmalig feestje. Sinds 2006 zijn er ongeveer driehonderd clubavonden van 40UP geweest door het hele land. In totaal trokken deze avonden rond de kwart miljoen bezoekers. Het eerste 40UP Zomerfestival, in de Botanische Tuinen in Utrecht, trok op 20 juni vorig jaar ruim vierduizend bezoekers. Toen prijkten The Trammps, Boney M, Mai Tai en London Beat op het affiche.

Sister Slegde en Bananarama op festival 40UP
Sister Slegde en Bananarama op festival 40UP (Foto: BuzzE)