Verstappen: "Focus op lange runs"

Frank (franklop)

Max Verstappen mocht vandaag voor het eerst achter het stuur kruipen van de nieuwe STR-11. De Nederlander, vorig seizoen de relevatie van de Formule 1, reed liefst 121 ronden over het circuit van Barcelona en had daarmee een zeer productieve dag.

"We hebben ons vandaag gefocust op de lange runs. We moesten kilometers maken, de auto leren kennen", zei Verstappen, die ook inging op zijn nieuwe Ferrari-motor, op zijn website. "We hebben voelbaar meer pk's, de acceleratie is beter en je helm wordt door de wind wat meer omhoog getrokken omdat je meer topsnelheid hebt. De samenwerking met Ferrari verloopt heel erg prettig."

Verstappen eindigde de dag als elfde en laatste, maar daar zit de Nederlander niet mee. "Nee, de auto wordt voor de tests van volgende week nog aangepast waardoor we meer aan de afstelling kunnen werken. Daar focusen we nu dus nog niet op. We hebben ook alleen met medium compound banden gereden, snelle tijden zijn op dit moment totaal niet belangrijk voor ons."

Heel even was het schrikken voor de Toro Rosso-coureur, toen hij aan het einde van de ochtend zijn auto aan de kant moest zetten. Even werd gevreesd dat er net als gisteren een probleem was met de versnellingsbak, maar het bleek loos alarm te zijn. "Uiteindelijk bleek het niets te zijn. We dachten dat we iets op de data zagen, dus hebben we de auto uit voorzorg stilgezet. Je kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen."

Morgen neem Carlos Sainz jr. weer plaats achter het stuur van de wagen. Donderdag komt Verstappen dan weer in actie op het circuit van Barcelona.