Alleen Haase naar tweede ronde Acapulco

Peterselieman

De Nederlandse deelname in het hoofdschema van het gecombineerde ATP- en WTA-toernooi in Acapulco is na één ronde gereduceerd tot alleen Robin Haase. Thiemo de Bakker en Kiki Bertens, die zich beiden via de kwalificatie geplaatst hadden, gingen in de eerste ronde direct onderuit.

Haase (ATP-62) had op papier de makkelijkste tegenstander met wildcardspeler Luis Patino (ATP-809). De Mexicaan werd met 6-1 en 6-2 vakkundig opzij gezet. In de volgende ronde neemt hij het op tegen of de als zesde geplaatste Kroaat Ivo Karlovic (ATP-31) of de Brit Aljaz Bedene (ATP-54).

De Bakker (ATP-105) had het met zijn loting niet getroffen, want hij moest het opnemen tegen Kei Nishikori (ATP-6). De Japanner maakte zijn status waar en stuurde de Nederlander met 6-0 en 6-3 terug naar de kleedkamer. Nishikori speelt in de volgende ronde tegen Sam Querrey (ATP-43) of Dudi Sela (ATP-90).

Bertens (WTA-106) was niet opgewassen tegen de 18-jarige Naomi Osaka (WTA-114) 4-6 en 2-6. De jonge Japanse was met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi in Mexico. Ze speelt in de volgende ronde tegen Mariana Duque-Marino (WTA-72) die de als vijfde geplaatste Alison van Uytvanck (WTA-44) met 4-6, 6-4 en 6-4 klopte.