Manchester United heeft geen moeite met Shrewsbury Town in FA Cup

Redactie

Het noodlijdende Manchester United heeft zich op twee achtereenvolgende nederlagen gerevancheerd door in de Engelse beker van Shrewsbury Town te winnen. Het werd 0-3 tegen de club uit League One, de derde divisie.

Voor trainer Louis van Gaal was een zege op Shrewsbury Town van levensbelang. Zijn positie staat dusdanig op het spel dat elke nederlaag fataal kan zijn. Met de onervaren Guillermo Varela als basisspeler nam hij een risico, maar al snel in de wedstrijd bleek dat geen problemen op te leveren.

United zette voor de rust al een veilige 0-2 voorsprong op het scorebord. Na een passje van Morgan Schneiderlin schoot Chris Smalling de bal binnen. Na uitstekend spel van United haalde Zak Whitbread de vliegensvlugge Anthony Martial neer op de rand van het strafschopgebied.

Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Juan Manuel Mata de tweede goal voor United tegen de touwen. Shrewsbury kon zich amper onder de druk uitvoetballen en dat leidde na rust al snel tot de derde tegentreffer van Jesse Lingard. De jongeling stond aan het einde van een uitstekende aanval. Sergio Romero gooide uit, Ander Herrera schoot naar Mata en die bezorgde de bal terug aan zijn landgenoot. Herrera bediende vervolgens Lingard bij de 0-3.