Cameraman Raiders of the Lost Ark overleden

dekatophetspek

De legendarische Britse cameraman Douglas Slocombe is gisteren op 103-jarige leeftijd overleden. Slocombe was vooral bekend van zijn uitmuntende werk voor de Indiana Jones-trilogie uit de tachtiger jaren.

Douglas Slocombe begon zijn loopbaan in de jaren veertig met het maken van korte documentaires. In 1942 maakt hij als cameraman zijn speelfilmdebuut met de film The Big Blockade. Gedurende de jaren zestig stond Slocombe achter de camera bij klassiekers als The Servant, The Lion In Winter, The Fearless Vampire Killers en The Italian Job, gevolgd door rolprenten als Jesus Christ Superstar, The Great Gatsby, The Maids en Rollerball in het daaropvolgende decennium.

De Brit zou tijdens zijn carrière driemaal een Oscar-nominatie ontvangen voor Travels With My Aunt, Julie en Raiders of the Lost Ark. In 1989 zou Slocombe met Indiana Jones and the Last Crusade zijn laatste werk afleveren. Voor 'The Servant', 'The Great Gatsby' en 'Julia' mocht de gelauwerde cameraman een BAFTA in ontvangst nemen.