Amazon verhoogt besteldrempel gratis zending

Redactie

Internetwinkel Amazon verhoogt de drempel voor gratis verzending van 35 naar 49 dollar. Dat is een poging meer Amerikaanse consumenten te verleiden een abonnement op de dienst Prime te nemen.

Een abonnement op de luxedienst Prime kost de Amerikanen 99 dollar per jaar, omgerekend 90 euro. Het voordeel ervan is dat abonnees profiteren van snellere verzending en toegang krijgen tot andere extraatjes zoals online films en muziek. Ondertussen hoopt Amazon dat loyale klanten vaker terugkomen en meer geld besteden in de webshops.

Door de drempel van gratis verzending te verhogen stimuleert Amazon klanten om per keer meer te bestellen. Daarmee probeert Amazon kosten te drukken en de winst op elke verkooptransactie te verhogen. Amazon zag in het vierde kwartaal de kosten voor verpakken, vervoer en opslag met 33 procent stijgen, meldt Bloomberg. Dat overtrof de 15 procent verkoopstijging.

De drempel voor gratis verzending lag bij Amazon al sinds 2013 op het bestedingsbedrag van 35 dollar. Amazon breidt uit naar het buitenland. Vorige week maakte de webwinkelreus bekend dat er 750 afhaalpunten bij komen in Nederland en nog eens 750 in België en Luxemburg. Dat betekent bijna een verdrievoudiging van het huidige netwerk in de Benelux.

Amazon verhoogt besteldrempel gratis zending
Amazon verhoogt besteldrempel gratis zending (Foto: BuzzT)