Ricciardo: "Weinig progressie Renault-motor"

Peterselieman

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo vindt dat motorenleverancier deze winter geen progressie heeft geboekt. De Australiër zegt dat de krachtbron net zo aanvoelt als eind 2015 toen de Fransen met een grote update kwamen. Hij eindigde vandaag op 1,1 seconde van de snelste man, Sebastian Vettel, en reed 85 ronden.

Ricciardo gaf tegenover Autosport zijn mening over de Renault, die Red Bull onder de naam Tag Heuer gebruikt. "Het voelt nog hetzelfde aan als eind vorig jaar, wat niet een heel slecht uitgangspunt is. Op dag een van de tests is dat een veel beter uitgangspunt dan vorig jaar rond deze tijd."

De Australiër verwacht dat later deze week of tijdens de tweede test begin maart de focus meer op prestaties komt te liggen. "Wij zitten nog steeds niet in racemodus qua vermogen en wij hebben op dit moment nog niet alle nieuwe onderdelen. Daarom doen we het als verwacht, omdat het team al tegen mij zei dat ik 'zoiets als vorig jaar' kon verwachten. Daarom is het voor nu een solide start van het seizoen."