De Bakker en Bertens naar hoofdtoernooi Acapulco

Peterselieman

Tennissers Thiemo de Bakker en Kiki Berstens hebben zich voor het hoofdtoernooi geplaatst van het gecombineerde ATP- en WTA-toernooi in Acapulco. Beiden wonnen hun laatste kwalificatieduel. Dat gold niet voor Richel Hogenkamp (WTA-137) die met 4-6, 6-4 en 3-6 haar meerdere moest erkennen in de Poolse Urszula Radwanska (WTA-109).

De Bakker had het in zijn kwalificatieduel tegen de Italiaan Alessandro Gianessi (ATP-228) niet gemakkelijk. De nummer 105 van de wereld had drie sets nodig om zijn tegenstander naar huis te sturen: 6-4, 3-6 en 6-2. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi neemt de Westlander het op tegen de nummer zes van de wereld Kei Nishikori.

Robin Haase is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi en heeft een op papier gemakkelijke tegenstander: Luis Patino (ATP-809). Mocht de Nederlander winnen van de Argentijn, dan wacht hoogstwaarschijnlijk Ivo Karlovic (ATP-31). Haase speelt samen met De Bakker samen ook nog in het dubbeltoernooi in Acapulco.

Bij de vrouwen had Bertens het in haar kwalificatiepartij een heel stuk makkelijker dan De Bakker. De Wateringse (WTA-106) rekende eenvoudig met 6-1 en 6-3 af met de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-139). In het hoofdtoernooi treft Bertens de 18-jarige Japanse Naomi Osaka (WTA-114) die met een wildcard toegelaten is tot het toernooi.