Chelsea sloopt B-team Manchester City in FA Cup

Boris (borisz)

Het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink heeft eenvoudig de kwartfinales van de FA Cup bereikt. Tegen Manchester City werd eenvoudig gewonnen: 5-1.

De Citizens maakten middels de opstelling duidelijk dat de prioriteit duidelijk niet bij het winnen van de Engelse beker ligt. Manager Manuel Pellegrini stelde liefst vijf jeugdspelers op. Dat terwijl Hiddink zijn Chelsea juist op volle oorlogssterkte aan liet treden. De verschillen werden dan ook al snel zichtbaar. De Londenaren wonnen de wedstrijd zeer eenvoudig en hadden weinig te vrezen van de bezoekers uit Manchester.

Na 35 minuten spelen was het spits Diego Costa, die onder Hiddink het vertrouwen weer heeft teruggewonnen, die de 1-0 aantekende op aangeven van Eden Hazard Ondanks het overwicht van Chelsea kwamen de bezoekers twee minuten later toch op gelijke hoogte. Het was David Faupala die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na rust pas liep Chelsea uit naar een prima overwinning.

Drie minuten na de theepauze was het Willian die voor de voorsprong zorgde. Wederom was het Hazard die het voorbereidende werk deed. Via Gary Cahill en Hazard liepen The Blues vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong. Middenvelder Oscar kon de vijfde van Chelsea maken, maar hij miste een strafschop. In de slotfase maakte Oscar dit foutje goed door de assist op de 5-1 van Bertrand Traoré te zorgen.