Kat ontvlucht Irak; ziet zijn familie weer in Noorwegen

MarcusViridis

Kunkush is, zoals wel meer katten, niet zomaar een huisdier, maar een deel van het gezin. Toen zijn medehuisgenoten Irak ontvluchtten, ging Kunkush dus dan ook gewoon mee. Helaas ontvluchtte de aaibare moordmachine op een bepaald punt de vluchtelingen.

De reis ging vanaf Irak via Turkije naar het bij de vluchtelingen en vakantiegangers mateloos populaire Griekse Kos. De familie kwam jammer genoeg niet alleen aan op het eiland: nog zo'n 100.000 mensen hadden hetzelfde idee en de chaos was groot. Het witte gevaar is waarschijnlijk in paniek geraakt en ontsnapte.

Enkele dagen na zijn ontsnapping werd Kunkush gespot in een nabijgelegen dorp. De familie was echter verdergegaan en niemand wist waar zij waren en waar zij uiteindelijk terecht zouden komen. De kat kwam terecht in een dierenhospitaal, waar hij de bijnaam 'Dias' kreeg, het Griekse woord voor Zeus. Een godennaam die uiteraard goed past bij zo'n klein godje.

Twee maanden later nam een vrijwilligster hem mee naar Berlijn. Daar werd een internationale speurtocht opgezet om zijne kattigheid weer bij zijn oorpspronkelijke lakeien te brengen.

Na wat moeite kwam er goed nieuws uit Noorwegen, de rest van de familie (die anoniem wil blijven) had zijn heil gevonden in het Scandinavische land. De heerser vreter van Sheba werd opnieuw op het vliegtuig gezet, waarna hij werd herenigd met zijn harem.