Schippers snelt naar winst op 60 meter in Glasgow

heywoodu

Dafne Schippers heeft tijdens de Glasgow Indoor Grand Prix de 60 meter gewonnen. De Nederlandse kwam niet tot de tijden die ze eerder in het siezoen al liep, maar snelde na 7,10 seconden over de finish. 

Eerder in februari kwam Schippers in Berlijn al tot een evenaring van het Nederlands record van 7,00 seconden. In Glasgow liet ze in de series na een slechte start een tijd van 7,11 seconden zien, met de hoop dat het in de finale nog wel een stuk harder kon. Dat viel een beetje tegen, ondanks een sterkere start. De tweede plek was voor de Jamaicaanse Elaine Thompson (7,14), die op het WK outdoor vorig jaar op de 200 meter achter Schippers eindigde. Ewa Swoboda, sinds enkele dagen houdster van het wereldrecord junioren, eindigde in 7,15 seconden als derde.

"Het was niet een van mijn beste races", liet Schippers na afloop weten. "Toch ben ik blij dat ik de wedstrijd gewonnen heb, het was een leuk gevecht. Mijn beste race moet in Portland komen", doelend op het WK indoor in het Amerikaanse Portland, over ongeveer een maand. "De start is niet mijn beste onderdeel, dus daar moet ik aan werken en de beste training bestaat uit wedstrijden zoals dit." Na de wedstrijd leek Schippers wat naar haar hamstring te grijpen, maar of daar iets mee aan de hand was heeft ze niet gezegd.