BeNeLeague ijshockey gaat beslissende fase in - Poule B

Redactie

Poule B is op het eerste gezicht een stuk zwakker dan Poule A. Geleen gaat met 42 wedstrijdpunten gelijk op met Amsterdam, Zoetermeer en Den Haag maar ze staan in Poule B onaantastbaar aan de leiding. Tilburg daaronder kan in theorie nog ingehaald worden door Nijmegen maar kunnen de playoffs al niet meer missen.

Luik staat als enige Franstalige ploeg in de competitie op de derde plaats maar ze moeten nog vijf wedstrijden spelen en kunnen in theorie zelfs nog als eerste eindigen. Dan zullen ze wel met directe concurrenten Geleen, Tilburg en Nijmegen af moeten rekenen en zal op de laatste speeldag Den Haag, dat de punten absoluut nodig heeft, moeten worden verslagen.

Nijmegen, Leuven en Eindhoven maken allemaal nog aanspraak op het vierde en laatste plekje in de playoffs. Nijmegen treft met Heerenveen de zwaarste tegenstander: de teams speelden al vijf maal tegen elkaar en Heerenveen wist ze alle vijf te winnen. De Devils uit Nijmegen staan nu één punt voor op de Kemphanen uit Eindhoven, maar ze hebben een wedstrijd minder gespeeld. Leuven moet hopen op misstappen van deze twee teams: de ploeg staat mede dankzij twee reglementaire nederlagen voor het opstellen van niet speelgerechtigde spelers op slechts 20 wedstrijdpunten.

Tilburg kan dit weekend de deur voor de Kemphanen definitief dichtgooien door zondag in eigen huis de Kemphanen te verslaan. 

De stand in Poule B 

# Team Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Laco Eaters Limburg 19 42 107-58
2 Tilburg Trappers 18 32 77-68
3 Liege Bulldogs 17 29 66-67
4 AHOUD Devils Nijmegen 19 24 56-77
5 Dolphin Kemphanen 20 23 77-105
6 IHCL Leuven 19 20 65-86
7 Olympia Heist op den Berg 20 15 70-141
8 Red Eagles 's Hertogenbosch 19 8 53-107

We gaan ons niet aan voorspellingen wagen, maar er is veel te verwachten van de sleutelwedstrijd tussen Den Haag en Zoetermeer. Met het uitblijven van ijs in Rotterdam heeft deze derby alles in huis om de grote topper te worden in het Nederlandse ijshockey. Zoetermeer won vorig seizoen de thuiswedstrijd voor 900 toeschouwers met 8-7 in overtime, maar verloor dit seizoen diezelfde wedstrijd met 3-5 voor 1.306 toeschouwers.

HIJS dat vorig seizoen voor maar liefst 2.850 mensen in de Haagse Uithof met 7-4 wist te winnen van de Panters zal alles uit de kast moeten halen om dit resultaat te evenaren en met nog alles om voor te spelen lijkt een flinke dosis vuurwerk gegarandeerd.