Skiër vraagt vriendin ten huwelijk op World Cup-podium

heywoodu

Alpineskiër Thomas Mermillod Blondin had al maandenlang één dag in gedachten: 19 februari 2016. Dat was namelijk de dag van de alpinecombinatie tijdens de World Cup in Chamonix en de Fransman had een groots plan: voor eigen publiek het podium halen om daar dan zijn vriendin Cecile ten huwelijk te vragen. 

"Ik wilde het per se niet stilletjes in de mixed zone doen, tussen de journalisten, maar juist volop in de belangstelling op het podium", aldus de skiër. Zijn grote droom kwam uit, want na een slalom en een afdaling hield hij landgenoot Victor Muffat-Jeandet nipt van het lijf en werd hij derde. Het feest kon dus zoals gepland doorgaan. 

"Ik ben nog nooit zo diep gegaan tijdens een slalom en een afdaling, ik heb echt álles gegeven", reageerde Mermillod Blondin na afloop. "Onderin maakte ik een klein foutje, maar toen ik over de finish kwam en zag dat ik tweede stond, met alleen Alexis Pinturault nog te gaan, was ik zo ontzettend opgelucht!" Op het podium kreeg hij gezelschap van het 2-jarige zoontje van het stel, Jack, die ook nog eens de ring aan zijn moeder mocht geven. Het Franse publiek smolt en kon vervolgens ook nog eens juichen om de winst van Pinturault. De Italiaan Dominik Paris werd overigens tweede.