Israëlische troepen schieten Palestijnen dood

anoniem_13042019115511

Israëlische veiligheidstroepen hebben vrijdag drie Palestijnse aanvallers doodgeschoten bij drie afzonderlijke incidenten in Jeruzalem en de bezette Westelijke Jordaanoever. Het zijn de zoveelste incidenten sinds het geweld tussen beide groepen vijf maanden geleden weer oplaaide.

In Jeruzalem stak een Palestijnse man in op twee politieagenten buiten de ommuurde oude stad voordat ze het vuur openden en hem doodden, aldus de politie. Een paar uur later probeerde een Palestijnse man op de Westelijke Jordaanoever met zijn auto een groep Israëlische militairen te rammen. Die schoten de Palestijn daarop dood.

Een derde Palestijn werd gedood door Israëlische militairen elders op de Westelijke Jordaanoever. Volgens een Israëlische militaire woordvoerder vuurde de man met een automatisch wapen op Israëlische troepen tijdens rellen.

Sinds oktober zijn 28 Israëli's en een Amerikaanse burger door Palestijnen gedood. Israëlische veiligheidstroepen hebben al minstens 167 Palestijnen tijdens aanvallen en gewelddadige anti-Israëlische protesten doodgeschoten.

Israëlische troepen schieten Palestijnen dood
Israëlische troepen schieten Palestijnen dood (Foto: ANP)