'Deadpool 2 houdt een laag budget'

Daan de Witte (daan1601)

Het is de succesvolste film van dit moment, de grove superheldenfilm Deadpool. Een van de redenen van het succes is volgens de schrijvers het lage budget, en dat blijft ook zo bij het vervolg, melden ze vandaag aan Movieweb.

Schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick zeggen daarover het volgende: "Dat Deadpool nu een succes is zou kunnen betekenen dat er aan het vervolg een budget van 150 miljoen dollar wordt vastgeplakt. Dat is simpelweg niet Deadpool, die tilt geen gebouwen op of laat steden exploderen. Daarom zijn we blij dat we door mogen gaan met hetzelfde level van budget als met de eerste"

De eerste Deadpool-film, die vanaf 12 februari in de bioscopen draait, had een budget van nog geen 60 miljoen dollar. Dit is opmerkelijk laag in vergelijking met films als X-Men Origins: Wolverine (150 miljoen) en X-Men: Days of Future Past (200 miljoen). De film wist in zijn eerste paar dagen wereldwijd al 325 miljoen dollar binnen te brengen, waardoor de film na twee dagen in release al 'succesvol' was. Er werd haast direct groen licht gegeven door studio 20th Century Fox voor het vervolg, dat ergens in 2018 zijn weg naar de bioscoop moet gaan vinden.