De Boer: "Kritiek van Ajax-fans doet pijn"

heywoodu

Ajax doet volop mee om voor de vijfde keer in zes seizoenen landskampioen te worden. Toch is een deel van het Amsterdamse publiek niet tevreden. Het spel van Ajax is dit seizoen vaak niet om over naar huis te schrijven en veel fans vinden daarom dat het tijd is voor een nieuwe trainer.

Ajax Life legde De Boer de stelling 'Het doet me pijn als fans roepen dat het tijd wordt voor een frisse wind' voor. "Natuurlijk", antwoordde de hoofdtrainer. "Dat moet ik me aantrekken en dat doe ik ook. We willen allemaal mooi voetbal spelen. De ene keer gaat dat wat beter dan de andere keer", stelt hij. "Als je in drie thuisduels op rij zestien goals maakt, maar daarna een keer 0-0 speelt, is er meteen gemor. Dan vergeten de supporters die zestien doelpunten in drie duels."

De Boer benadrukt dat hij zelf ook voor een frisse wind kan zorgen, bijvoorbeeld met de recente toevoeging van Orlando Trustfull aan de technische staf. De 45-jarige hoofdcoach hoopt dat de fans geduldig zijn. "Het gaat om winnen. Het liefst met zoveel mogelijk goals, maar dat zit er niet altijd in."