Willeke krijgt nieuwe Gouden Harp na inbraak

Monique Verlind (DJMO)

Willeke Alberti krijgt van Buma/Stemra een nieuwe Gouden Harp ter vervanging van het exemplaar dat afgelopen week uit haar huis werd gestolen. Daarmee verraste dj Gijs Staverman de zangeres in zijn radioshow op NPO Radio 2.

Alberti krijgt mogelijk ook een nieuwe Gouden Televizier-Ring, die eveneens werd ontvreemd. Een woordvoerder van Televizier stelde in de show dat als de gestolen ring niet binnen enkele maanden teruggevonden wordt, een nieuwe voor haar werd gemaakt. Alberti reageerde geëmotioneerd op de verrassingen. "Nou ja dit is echt onvoorstelbaar. Je hebt geen idee wat dit met me doet", aldus de zangeres.

De Gouden Harp kreeg Alberti in 1981 voor haar gehele oeuvre. Tien jaar eerder mocht ze de Televizier-Ring om haar vinger schuiven voor haar rol in de televisieserie De kleine waarheid.

De inbraak in Alberti's woning in Blaricum vond zondagavond plaats terwijl ze gewoon thuis was. De inbrekers waren via haar badkamer binnengekomen. Naast de prijzen namen de dieven ook onder meer sieraden en geld mee.

Willeke krijgt nieuwe Gouden Harp na inbraak
Willeke krijgt nieuwe Gouden Harp na inbraak (Foto: BuzzE)