CL: Uitslag AS Roma - Real Madrid

Redactie

AS Roma bood Real Madrid in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League lang goed partij, maar twee momenten leverden de bezoekers een riante uitgangspositie op. Ronaldo en Jese zorgden bij het team van Zidane voor een 0-2 zege.

De eerste vijf minuten tijdens de terugkeer van Zinedine Zidane in de Champions League waren overtuigend aan de kant van Real Madrid. Die fase kreeg geen vervolg in de rest van de eerste helft. AS Roma kwam steeds meer aan voetballen toe en zocht via de snelheid van Salah de aanval. El Sharaawy schoot over na een voorzet van Perotti.

Real doet rustig aan

Ronaldo had het daarna te verduren met tikken van Vainqueur en Nainggolan, maar de Portugees en met hem heel Real leek er weinig zin in te hebben. De bezoekers waren slordig in de passing, wat goed te zien was toen Varane Carvajal probeerde te bereiken, maar de bal zomaar over de zijlijn speelde.

Roma zette bij vlagen druk op de defensie van De Koninklijke, wat in de fase voor rust eindigde met een geblokt schot van Pjanic. Real zette daar weinig tegenover, op een schot van Marcelo na een wippertje van Ronaldo na. In de tweede helft werd El Sharaawy gevaarlijk, voordat Ronaldo zijn criticasters dan toch logenstrafte.

Uitgoal Ronaldo

De Portugees had al sinds november niet meer gescoord in een uitwedstrijd, maar maakte via een richting veranderd schot de 0-1. De bal verdween na een pass van Marcelo in de kruising achter Szczesny. De openingstreffer zorgt voor meer vertrouwen en beter voetbal bij Real, dat kort na de 0-1 via Modric en Ronaldo voor nieuwe dreiging zorgde.

Roma zette daarna aan voor gelijkmaker. Navas moest aan de bak na pogingen van Salah en Vainqueur, maar de grootste mogelijkheden waren voor Real. Ronaldo kopte maar net voorlangs en bleef op zoek naar zijn tweede doelpunt. Invaller Dzeko schoot namens de thuisploeg nog in het zijnet, maar een droge knal van invaller Jese maakte aan alle illusies van Roma een einde: 0-2.