Manager Michael Schumacher laat weer niks los

Frank (franklop)

Vandaag werd in Marburg een tentoonstelling over de Duitse Formule 1-coureur Michael Schumacher geopend. Naar aanleiding daarvan, en uiteraard de vele vragen van de fans, heeft Sabine Kehm – de manager van Schumacher- weer eens gereageerd op enkele vragen. Ze ging echter weer niet in op de medische situatie van de zevenvoudig wereldkampioen.

"Deze tentoonstelling doet de herinnering aan de tijd van Michael bij Ferrari, Mercedes en Benetton opnieuw herleven", zei Sabine Kehm tijdens de opening van de tentoonstelling. "De familie Schumacher is zeer blij dat de Deutsche Vermögensberatung op deze manier de ongekende prestaties van Michael toont."

"Hij is de meest succesvolle rijder in de geschiedenis van de Formule 1 en op dagen zoals vandaag is het goed om daaraan herinnerd te worden," zei Kehm tegenover de BBC. "Uiteraard is Michael niet hier en uiteraard missen we hem. We weten wat er gebeurd is en dat kunnen we niet veranderen. We moeten het aanvaarden en hopen we dat hij, mits de nodige steun en geduld, op een dag opnieuw onder ons is."

Schumacher raakte twee jaar geleden zwaargewond bij een ski-ongeval. Er zijn sindsdien diverse, vage, berichten geweest over zijn toestand, maar zijn management is er eigenlijk nooit echt op in gegaan. Twee weken geleden liet zijn voormalig teambaas bij Ferrari Luca di Montezemolo nog weten dat hij geen goed nieuws over de toestand van de coureur had verkregen. Het management van Schumacher reageerde toen niet op dat bericht.