Japanse ijshockeyster wint goud op 'Skills Challenge'

heywoodu

Op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer is het goud in de Skills Challenge, een individueel ijshockeytoernooi, naar de Japanse Sena Takenaka gegaan. Tijdens de Skills Challenge streden de deelneemsters op zes verschillende onderdelen, variëren van snelheid tot precisie. 

Het eerste onderdeel was genaamd Fastest Lap, en de naam verraad het doel al ongeveer. Deelneemsters moeten zo snel mogelijk één ronde schaatsen, waarbij ze achteruit beginnen. Halverwege draaien ze dan om. Madison Poole uit Australië won het onderdeel, voor de Italiaanse Anita Muraro en Takenaka. Muraro nam de leiding in het klassement nadat ze het tweede onderdeel, Shooting Accuracy, op haar naam schreef. De Italiaanse vergrootte haar voorsprong door vervolgens ook de Skating Agility te winnen.

Takenaka kwam echter op stoom en pakte drie tweede plekken op rij: Skating Agility, Fastest Shot en Passing Precision, terwijl Muraro daar flink wat punten inleverde. Met alleen het onderdeel Puck Control te gaan ging Muraro met dertien punten aan de leiding, voor de twaalf van Takenaka en elf punten van Theresa Schafzahl (Oostenrijk) en Millie Rose Sirum (Noorwegen). Takenaka won het laatste onderdeel en claimde zo het goud in het eindklassement, voor Muraro en Schafzahl. 

De Nederlandse Maree Dijkema werd in de kwalificaties eerder deze week twaalfde en werd uitgeschakeld. 

Beelden van de eerste onderdelen tijdens de kwalificatie (Bron: YouTube)

Beelden van de tweede serie onderdelen tijdens de kwalificatie (Bron: YouTube)